Início » Psykologi » Min emosjonelle reise på Tinder: min traumatiske opplevelse

Min emosjonelle reise på Tinder: min traumatiske opplevelse

Det er et øyeblikk når vi tror vi har funnet kjærligheten, et øyeblikk når håp omslutter oss som en myk og varm tåke. For meg kom dette øyeblikket da jeg bestemte meg for å registrere meg Knusk.

Jeg navigerte gjennom denne digitale verdenen i håp om å finne en sjelevenn, en person jeg kunne dele min verden med. Jeg var bare én vanlig kvinne, på jakt etter noe ekstraordinært. Men det jeg opplevde var alt annet enn magien jeg forventet.

Dette er historien om hvordan jeg ble lurt, lurt og misbrukt på det som burde vært en datingplattform, et tilfluktssted for vandrende hjerter som mine. Venner, gjør deg klar: dette er hvordan jeg ble svindlet på Tinder.

# Hjerteskjærende vitnesbyrd: Hvordan jeg ble lurt på Tinder Elisabeths historie er en advarsel for alle de som leter etter kjærlighet på nettdatingsider.

Da hun møtte Marc på Tinder, trodde hun at hun hadde funnet ham. drømmeprinsen. Marc var sjarmerende, oppmerksom og så ut til å dele de samme lidenskapene som henne.

De utvekslet meldinger daglig i flere uker, og skapte en dyp og inderlig forbindelse. Marc var i stand til å vinne hennes tillit, og hun åpnet seg for ham og delte frykten, håpene og drømmene sine. Elisabeth husker med bitterhet, Han fortalte meg akkurat det jeg ønsket å høre. Jeg følte meg forstått, elsket.

Ting begynte å bli dårligere da Marc begynte å be om penger. Først for en familienød, så for en uplanlagt forretningsreise. Elizabeth, blendet av kjærlighet og tillit som hun hadde i ham, etterkom hans anmodninger.

Les også  De 3 kritiske øyeblikkene når forholdet ditt risikerer implosjon

Det var først etter å ha gått ned tusenvis av pund at hun innså den grusomme sannheten – hun hadde blitt svindlet. Det føltes som bakken gled vekk under føttene mine. Jeg følte meg forrådt, ydmyket. Jeg kunne ikke tro at jeg hadde vært så naiv, sier Elisabeth.

Nå deler hun historien sin i håp om å forhindre at andre går i samme felle.

Jeg ble lurt av denne skruppelløse mannen | Hvordan avsløre en romantisk svindler?© Ekomatcentrum

Naivitet, mitt første feiltrinn

Jeg må innrømme at min første feil på Tinder var min naivitet. Jeg gikk inn i verden av online dating med et åpent hjerte og romantiske forventninger. Jeg var uskyldig og trodde alle var der av samme grunner som meg. Denne optimismen gjorde meg til et lett mål for manipulasjon.

Mangel på tidligere forskning

Jeg tok meg ikke tid til å gjøre grundige undersøkelser om hva Tinder faktisk var. Jeg var så begeistret for å møte nye mennesker at jeg ikke tok meg tid til å forstå potensielle risikoer og farer. Jeg ble blendet av det positive potensialet, og ignorerte fullstendig den mørke siden.

Ignorerer røde flagg

Det var advarselsskilt fra starten, men jeg ignorerte dem. Forespørsler om personlig informasjon for tidlig, merkelig oppførsel, inkonsekvenser i historiene deres… Alle disse tegnene var der, men ønsket om å finne kjærlighet gjorde meg blind.

Les også  Dopamin, lykke og varig kjærlighet

Sender penger

Når tillit var etablert, begynte kravene om penger. Jeg var overbevist om at han gikk gjennom en vanskelig tid og at jeg ønsket å hjelpe. Det var en felle jeg lett gikk i. Jeg ville tro at han trengte meg like mye som jeg trengte ham.

Overdreven toleranse

Jeg lot mange ting gå som jeg vanligvis ikke ville ha akseptert. Avbestillinger i siste øyeblikk, tvilsomme unnskyldninger, respektløs oppførsel… Jeg var så ivrig etter å få ting til å fungere at jeg ble et villig offer.

Fornektelse av virkeligheten

Jeg nektet å akseptere virkeligheten lenge. Jeg ignorerte råd fra venner og familie om at noe var galt. Jeg var i total fornektelse, og nektet å se sannheten i øynene.

Frykten for å være alene

Frykten for å være alene presset meg til å forbli i en usunn situasjon. Jeg vil heller være misfornøyd med noen enn alene uten noen. Det var en irrasjonell frykt som fikk meg til å ta dårlige avgjørelser.

Lav selvtillit

Jeg innså at jeg hadde lav selvtillit. Jeg følte meg ikke verdig til å bli elsket og akseptert behandling som var under det jeg fortjente. Denne opplevelsen fikk meg til å forstå viktigheten av egenkjærlighet.

Avslaget på å mislykkes

Jeg ville ikke innrømme at jeg hadde mislyktes. Jeg hadde investert så mye tid og krefter at ideen om å gi opp virket som en fiasko. Jeg måtte lære meg å gi slipp og akseptere at noen ting ikke er ment å fungere.

Les også  10 idiotsikre teknikker for å øke selvtilliten din

Slutten på min historie

Til slutt kom sannheten frem og jeg måtte se virkeligheten i øynene. Det var smertefullt og ydmykende, men det var også en lærerik opplevelse. Jeg lærte å være mer forsiktig, stole på instinktene mine og respektere mine egne grenser.

Så, hvordan avslører du en romantikksvindler?

Jeg ble lurt av denne skruppelløse mannen | Hvordan avsløre en romantisk svindler?© Ekomatcentrum

Ved å stille de riktige spørsmålene kan du finne ut om du har å gjøre med en ekte person eller en romantikksvindler.

Her er en liste over spørsmål du kan stille noen du mistenker for å være en svindler:

 • Hvor vokste du opp ?
 • Hva er din favorittrestaurant i byen der du bor?
 • Har du familie?
 • Hva er ditt beste ferieminne fra barndommen?
 • Hva er mellomnavnet ditt?
 • Hvor gikk du på videregående ?
 • Hvordan ser din typiske dag ut?
 • Kan vi ta en videosamtale snart?
 • Hva er ditt Twitter/Instagram-håndtak?

Hvis et svar virker mistenkelig, lytt til instinktene dine.

Svindlere ønsker å beholde kontrollen over fortellingen deres – de vil unngå å gi detaljer som kan avsløre identiteten deres.

Hvis kontakten din svarer vagt eller generisk på disse spørsmålene, kan de være en svindler.

Hvis du likte denne artikkelen, vennligst del den videre sosiale nettverk. Kanskje historien min kunne hjelpe noen andre til å unngå feilene jeg gjorde.

Maja Frydenberg
Skrevet av : Maja Frydenberg