Início » Psykologi » Hvorfor har vi ikke intime forhold lenger?

Hvorfor har vi ikke intime forhold lenger?

Det er tider i livet når tid, intimitet og til og med kjærlighet ser ut til å gli stille unna, uten at vi merker det.

Jeg er på dette punktet i livet mitt hvor det sanselige livet som jeg har kjent, som jeg har elsket, ikke lenger har en plass. Jeg vet ikke når forrige gang vi elsket var…

Det er denne følelsen som er både merkelig og hjerteskjærende når du ikke lenger kan huske sist gang du delte et intimt øyeblikk med partneren din.

Jeg har ikke lenger noen intimitet med partneren min... Her er de 10 grunnene (og de av min dype ulykke)© Ekomatcentrum

Alt som gjenstår er dette tomrommet, denne stillheten som har kollapset mellom oss. Jeg har forsøkt å spore våre siste lidenskapsøyeblikk, men alt jeg kan huske er utdrag av samtaler, meningsløse argumenter og dager uten et eneste ord.

Vi gikk oss vill et sted på veien, fortalte Diane meg en kveld, øynene hennes tilslørt av tristhet og anger.

Og jeg kan ikke la være å tenke på hvor rett hun har. Vi vokste så langt fra hverandre at vi glemte hva det innebar å være virkelig nær. Det er som om vi lever i to parallelle universer, hver låst i sin egen ensomhet, la hun til, og disse ordene resonerte i meg som et dødsstøt.

Men kanskje til tross for alt er det ikke for sent å finne oss selv igjen, lære å elske oss selv igjen.

Les også  De 10 hemmelighetene til vellykkede kvinner

1. Trettheten tok overhånd

Jeg sier rett ut, den første grunnen til at jeg så mitt intime liv forverres var tretthet. Ja, denne trettheten som tynger skuldrene våre etter en lang dag med jobb, husarbeid, barn…

Det var tider da jeg la meg i uanstendige timer, for utslitt til å tenke på noe annet enn sengen min. Og om morgenen la vi ut igjen for en tur. Det er en spiral som ikke gir rom for intimitet.

2. Daglig stress

Den andre faktoren er stress. Angsten for å ikke være på nivå, for å skuffe, for å ikke klare alt… Dette stresset er en ekte gift for libido. Det gjorde meg irritabel, mindre tålmodig og fremfor alt bygde den en mur av uforståelse og frustrasjon mellom meg og partneren min.

3. Kommunikasjonen har brutt sammen

Den tredje grunnen er knyttet til kommunikasjon i forholdet mitt. Over tid sluttet vi å snakke, dele våre følelser og ønsker. Denne mangelen på kommunikasjon har skapt et gap mellom oss, noe som gjør våre intime øyeblikk stadig mer sjeldne og mekaniske.

4. Rutine har tatt kontroll

Den fjerde grunnen er sannsynligvis den vanligste: rutine. Denne rutinen som setter inn litt etter litt, uten at vi er klar over det. Dagene er de samme, og det samme er handlingene. Våre intime øyeblikk har blitt forutsigbare, uten overraskelser. Og spenningen forsvant gradvis.

Les også  5 hemmeligheter for å øke daglig lykke: tips, teknikker og mer!

5. Selvbildet er blitt dårligere

@anissalahoum

#par #bevissthetsoppvåkning #ekteskap #parkrise #personlig utvikling #parutfordring #libido #seksualitetiparet #anissalahoum

♬ original lyd – Anissa Lalahoum

Den femte grunnen er mer personlig. Over tid endret selvbildet seg. Jeg begynte å tvile på min attraktivitet, min evne til å forføre. Denne mangelen på selvtillit hadde en direkte innvirkning på mitt intime liv. Hvordan gi glede når du ikke føler deg ønskelig?

6. Jeg mistet selvtilliten min

Den sjette grunnen er kanskje den vanskeligste å innrømme: tapet av tillit til meg selv. Jeg begynte å føle meg utilstrekkelig, mindre attraktiv og utilstrekkelig. Denne følelsen ser ut til å sive inn i alle aspekter av livet mitt, inkludert intimitet. Hvordan kan jeg føle meg komfortabel med noen andre når jeg ikke er komfortabel med meg selv?

7. Jeg tok meg ikke av meg selv

Den syvende grunnen er at jeg ikke tok vare på meg selv. Mellom jobb, barn og husdrift forsømte jeg mitt personlige velvære totalt. Kroppen min var utslitt, sinnet ble stresset, og jeg sluttet å føle meg ønskelig. Når du ikke har det bra med deg selv, er det vanskelig å ha det bra i et intimt forhold.

8. Jeg følte meg ikke verdsatt

Jeg har ikke lenger noen intimitet med partneren min... Her er de 10 grunnene (og de av min dype ulykke)© Ekomatcentrum

Den åttende grunnen er at jeg ikke følte meg verdsatt. Jeg begynte å føle mangel på respekt og takknemlighet, noe som begynte å tære på selvtilliten min. Uten denne følelsen av å bli verdsatt, er det vanskelig å opprettholde en intim forbindelse.

Les også  Min emosjonelle reise på Tinder: min traumatiske opplevelse

9. Jeg forsømte forholdet vårt

Den niende grunnen er at jeg forsømte forholdet vårt. Fanget i hverdagens virvelvind sluttet jeg å prioritere forholdet vårt. Vi sluttet å bruke kvalitetstid sammen, og koblet oss følelsesmessig. Denne forsømmelsen skapte en avstand mellom oss, noe som gjorde intimitet vanskelig.

10. Jeg visste ikke hvordan jeg skulle uttrykke mine behov

Den tiende grunnen er at jeg ikke visste hvordan jeg skulle uttrykke mine behov. Jeg holdt mine følelser og ønsker for meg selv, i frykt for konfrontasjon eller avvisning. Uten denne åpne kommunikasjonen begynte intimiteten vår å lide.

Du vet alt.

Disse ti grunnene har bidratt til at intimitet har blitt presset ut av livet mitt. Men jeg er fortsatt overbevist om at med tid, lytting og mye kjærlighet kan vi gjenoppdage dette dyrebare båndet.

Hvis du kjenner deg igjen i mitt vitnesbyrd, ikke nøl med å dele det på sosiale nettverk.

Fordi å snakke om ditt intime liv ikke er et tabu, det er det første skrittet mot en bedre forståelse av deg selv og forholdet ditt.

Maja Frydenberg
Skrevet av : Maja Frydenberg