Início » Hus » Få mer plass på kjøkkenet med mine tips!

Få mer plass på kjøkkenet med mine tips!

Trinn 1: Sortering er viktig

Før jeg omorganiserte kjøkkenet mitt, måtte jeg sortere alt av kjøkkenutstyr og mat. Jeg sparte mye plass bare ved å kvitte meg med ting jeg aldri eller altfor sjelden brukte. Før hadde jeg for eksempel tre visper, men i virkeligheten bruker jeg bare én.

Det samme gjelder mat: Hvor mange krydder har jeg ikke beholdt i årevis uten å bruke dem? Basert på denne observasjonen har Ademe (Agence de la Transition Écologique) foreslått en teknikk: 5S-systemet. Dette er en japansk metode som består av **Eliminere, forenkle, lokalisere, standardisere og overvåke**.. Når du har gjort dette, får du et klarere bilde av hva du virkelig trenger og hvor du skal plassere det.

Trinn 2: Optimaliser eksisterende lagringsplass

Det andre trinnet var å optimalisere den eksisterende lagringen. Tenk smart, som meg! Hvorfor ikke bruke skapdørene til ekstra oppbevaring?

Les også  Slik skaper du et lyst og romslig soverom

Det har jeg gjort ved å sette inn krydderhyller eller kroker til å henge opp kjøkkenredskaper på. Med hjørnehyller kan du utnytte hjørner som ofte blir oversett. Franske produsenter som **Optimiz** tilbyr svært effektive løsninger for å optimalisere kjøkkenplassen.

@

♬ –

Trinn 3: Flere smarte lagringsalternativer

Takket være utviklingen innen møbeldesign finnes det nå en rekke plassbesparende løsninger på kjøkkenet. Jeg har for eksempel falt for bord og krakker som kan klappes opp mot veggen. Det er virkelig plassbesparende.

Hvorfor ikke velge en vask med uttrekkbar kum? Jeg har også satt oppbevaringsbokser i hyllene for å dele opp maten og gjøre det enklere å finne det jeg trenger.

Noen produsenter, for eksempel det franske merket **Compactor**, tilbyr praktiske, designede oppbevaringsløsninger som kombinerer estetikk og funksjonalitet.

Les også  small store to European discount giant

Trinn 4: Få mest mulig ut av åpne områder

Taket, som ofte blir oversett, er for eksempel et utmerket sted å henge gryter og panner. Kjøkkenveggene kan også utnyttes ved å montere hyller eller oppheng til kjøkkenutstyr. Det er det jeg har gjort, og jeg er strålende fornøyd!

Det gir kjøkkeninnredningen min et veldig trendy verkstedkjøkkenpreg. Franske selskaper som **La Redoute Interieurs** og **Leroy Merlin** tilbyr et bredt spekter av løsninger for å få mest mulig ut av disse ofte oversette rommene. Å få mer oppbevaringsplass på kjøkkenet er ingen eksakt vitenskap; alt avhenger av dine behov, din plass og måten du lager mat på.

Hvordan fikk jeg 4 oppbevaringsplasser på kjøkkenet mitt på én morgen?vracdrive

Men ved å følge disse tipsene er jeg sikker på at du kan optimalisere oppbevaringsplassen på kjøkkenet ditt, slik jeg har gjort. Vær imidlertid forsiktig så du ikke overbelaster oppbevaringsplassene, da dette kan gå på bekostning av effektivitet og ergonomi.

Maja Frydenberg
Skrevet av : Maja Frydenberg