Início » Psykologi » Hvordan jeg gjenoppbygger meg selv hver dag

Hvordan jeg gjenoppbygger meg selv hver dag

Det er et tema som jeg vet går igjen hos oss alle: utroskap og den ultimate tvilen – vil jeg klare å tilgi ham for å ha vært utro?

Det er et tilsynelatende enkelt spørsmål, men når man først setter seg inn i det, er det vanvittig komplekst. Personlig har jeg allerede stått overfor dette pinefulle valget. Jeg skal ikke lyve, veien til tilgivelse er langt fra noen dans på roser. Men når jeg forteller deg denne historien, vil du kanskje finne likheter med dine egne erfaringer, svar på dine plager eller til og med fornyet håp.

Den kronglete veien til tilgivelse etter utroskap En vinternatt, husker Clara, oppdaget hun ektemannens utroskap. Detaljene fra den natten har etset seg fast i hukommelsen hennes som et uutslettelig arr.

Hun husker at hun med skjelvende stemme spurte mannen sin: Er det sant? og at han svarte like skjelvende: Ja, det er sant. Skrekken og sviket hun følte den natten, var uutholdelig. Hun husker at hun følte en skarp smerte, som om hjertet hennes hadde blitt revet ut.

Clara gråt hele natten og lurte på hvordan hun noen gang skulle kunne tilgi mannen hun elsket så høyt. Hvordan kan du gjøre dette mot meg? skrek hun med ansiktet fylt av tårer.

Les også  Foreldre, barnet ditt har det ikke bra ... Her er hvordan du kan omdanne skolestress til spenning!

Men nå, når hun reflekterer over situasjonen, innser Clara at hun må tilgi, ikke for hans skyld, men for sin egen. For sin egen fred og for å kunne gå videre.

Hun vet at det ikke er lett. Det er dager da hun blir overveldet av sinne og føler seg sviktet igjen. Men hun vet også at hun må ha mot til å overvinne denne hindringen.

Det er en prosess, ikke en hendelse», sier hun ofte. Hun innrømmer at smerten fortsatt er der, at hun ikke helt har tilgitt ennå, men hun er fast bestemt på å heles.

10 grunner til at jeg aldri vil tilgi ham for at han var utro mot meg© Ekomatcentrum

1. Utroskap brøt ned tilliten min

Det første jeg føler er et tillitsbrudd. Hvordan kan jeg stole på ordene og løftene hans når utroskapen har satt dype spor i hjertet mitt? Det er vanskelig å tilgi når tilliten er brutt.

2. Tvilen har satt inn

Siden han var utro, har jeg vært i konstant tvil. Er han virkelig der han sier han er? Forteller han meg hele sannheten? Tvilen har satt seg, og det er vanskelig å leve med denne konstante usikkerheten.

Les også  My journey to happiness and independence as a single woman

3. Jeg sliter med å forstå hvorfor

Jeg prøver å forstå hvorfor han gjorde dette. Var jeg ikke god nok? Var det noe jeg gjorde eller ikke gjorde? Denne søken etter å forstå er utmattende og hjerteskjærende.

4. Jeg føler meg forrådt

Svik er en sterk følelse som overvelder meg. Han svek meg, og dette såret er vanskelig å lege. Hvordan kan jeg tilgi et slikt svik?

@belindasanstabous

Du har vært utro, men angrer veldig på det. Hvordan kan du gjøre det godt igjen for å redde forholdet? #råd #lovecoach #couple #pardonner #tromperiedecouple #tromperie #amour

♬ originallyd – Belinda SANS TABOUS

5. jeg er redd for å bli bedratt igjen

Mitt største hinder for tilgivelse er frykten for at han skal være utro igjen. Når det først skjer, virker risikoen mye mer reell og skremmende.

6. Jeg føler meg sint

Sinne er en annen følelse jeg føler. Jeg er sint på ham for det han gjorde, og sint på meg selv fordi jeg ikke så det komme. Dette sinnet er et stort hinder for tilgivelse.

Les også  nøklene til fornyelse

7. jeg vil ikke glemme

Tilgivelse betyr ofte å glemme, men jeg vil ikke glemme. Jeg vil ikke glemme smerten han påførte meg, fordi jeg er redd det vil minimere alvoret i det han gjorde.

8. Jeg føler meg såret

Jeg er såret, og såret er fortsatt ferskt. Å tilgi ville være det samme som å ignorere såret, og jeg er ikke sikker på om jeg er klar for det.

10 grunner til at jeg aldri vil tilgi ham for at han var utro mot meg© Ekomatcentrum

9. jeg sliter med tanken på å akseptere det igjen

Tanken på å slippe ham inn i livet mitt igjen, inn i hjertet mitt, er vanskelig å akseptere. Hvordan kan jeg slippe ham inn igjen etter det han gjorde?

10. Jeg er fortsatt i ferd med å leges

Til slutt: Jeg er fortsatt i en helingsprosess. Tilgivelse kan være en del av denne prosessen, men jeg har ikke nådd det stadiet ennå. Jeg må gi meg selv tid til å leges. Hvis du likte denne artikkelen, ikke nøl med å dele den på sosiale medier. Den kan kanskje hjelpe noen som går gjennom en lignende situasjon.

Maja Frydenberg
Skrevet av : Maja Frydenberg