EkoMatCentrum – Informationscentrum för Ekologiska Produkter
Ekomatcentrum är en ideell förening med syfte att verka för en bättre miljö och hållbar produktion av livsmedel på lång och kort sikt. Föreningen verkar genom att sprida information om miljö, klimat och ekologiska produkter och bidrar därmed till en ökad konsumtion av ekologiska livsmedel. Föreningen vill verka för att små och stora företag samt konsumenter ställer högre miljö- och klimatkrav vid köp och handel med livsmedel.
Ekomatcentrum är
ett kompetenscentrum för hållbarhetsfrågor där viktiga komponenter är klimat, miljö och ekologi.
ett nätverkför den ekologiska marknaden och dess aktörer, däribland lantbrukare, förädlingsföretag, handel, grossister, restauranger & storkök, kommuner, landsting samt konsumenter
ett kompetenscentrum för informationsverksamhetom mat-, klimat- och miljö- frågor.
en lobbyingorganisationsom är med och påverkar viktiga politiska beslut om mat, klimat, och ekologi.
Vill du, ditt företag, skola, förskola, restaurang, kommun eller landsting bli medlem i Ekomatcentrum? Mer information om de olika medlemsskapen finns under fliken Medlemmar
Ekomatcentrums konsulter
Mimi Dekker
Mimi har ett brinnande intresse för ekologisk mat/livsföring och en stark vilja att förändra barns matvanor. Efter många års internationellt arbete som civilekonom har intresset lett till en ny inriktning och en masterutbildning inom folkhälsa. Mimi har även erfarenhet av att undervisa på yrkeshögskolor och har skrivit en kokbok för stressade barnfamiljer. Mimi Dekker, Tel: 076-277 00 30, Mail:mimi@ekomatcentrum.se
Eva Fröman
Eva är hortonom/ekonom med ett stort intresse för ekologisk mat och matlagning. Eva har bl.a. arbetat på SLU Alnarp som forskningsassistent och på Samodlarna Sverige som marknadskonsulent för de ekologiska intresseorganisationerna. Startade EkoMatCentrum 1996 tillsammans med en kollega och har arbetat i föreningen sedan 1999. Eva Fröman, Tel: 070-779 59 90, Mail: eva@ekomatcentrum.se

Mimi Dekker och Eva Fröman

Lotta Brinck